Skip to main content

Lyngedalsvassdraget

Fylke: Nordland
Kommune: Vestvågøy
Elveeierlag: Lyngedalsvatnet Utmarkslag
Anadrome fisk: Sjøørret og sjørøye
Sesong: Sjøørret: 1/7 - 10/8 | Sjørøye: 10/7 - 10/8
Sesongkvote: 3 fangster daglig, kun tillatt med 3 fiskere daglig. Pukkellaks regnes ikke med i dagskvoten.
Størstemål: -
Fiskekort: Inatur

Lyngedalsvassdraget består av Varpstraumen, Lyngedalsvannet og Hellosvatnet. Bare Lyngedalsvannet og Varpstraumen er åpent for fiske. Lyndalsvassdraget er lett tilgjengelig og ligger på Vestvågøy midt mellom Svolvær og Leknes ca. en halv time med bil.

Varpstraumen er en fiskerik tidevannsstrøm mellom Limstrandpollen og Lyngedalspollen. Fiske foregår i hovedsak med flue eller mark.

Lyngedalsvannet ligger i et naturskjønt område som passer godt til turgåing. Det er opparbeidet en parkeringsplass på nordøst siden av vannet. Parkeringsavgift kr.30-. Gratis parkering bak Gamle Skola kafe' 300 meter langs E10 på vei mot Svolvær. Fra parkeringsplassen følg bygdeveien på østsiden av vannet til du kommer til kloppstien. Her er det skilting til gapahuken som ligger 800 meter på vestsida av vannet. Dette er et godt utgangspunkt for å starte fisketuren. Det er også mulig å fiske i indre Lyngedalsvann.

Kontakt: Geir Evjen | Tlf: 93007976 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.